DR.OHHIRA® fermentuotas augalinis ekstraktas, N30

Įsigykite Dr. Ohhira fermentuotą augalinį ekstraktą, kuris yra puikus maisto papildas, skirtas žarnyno mikrofloros gerinimui. Šis ekstraktas yra unikalus dėl savo fermentavimo proceso, kuris trunka net 3 metus, ir yra naudojamas 12 įvairių augalų ekstraktams fermentuoti.

Naudojimo Privalumai

  • Mikrofloros balansavimas: Dr. Ohhira fermentuotas augalinis ekstraktas padeda išlaikyti sveiką ir subalansuotą žarnyno mikroflorą.
  • Imuniteto stiprinimas: Šis maisto papildas gali stiprinti imuninę sistemą, prisidedant prie sveikesnių virškinimo procesų ir gerinant bendrą sveikatos būklę.
  • Natūralus produktas: Dr. Ohhira ekstraktas yra visiškai natūralus ir neprivalo jokio dirbtinio konservanto ar dažiklio.

Pilnas aprašymas

SKU: 4779033720259

54.99

Turime

Turime

Prekės ženklas: Dr. OHHIRA
10 Žmonės, kurie dabar žiūri šį produktą!
Aprašymas

Maisto papildas – DR. OHHIRA fermentuotas augalinis ekstraktas

Žarnyno mikrofloros svarba žmogaus organizmui nenuginčijama. Sveiko žmogaus žarnyne aptinkama milijardai mikroorganizmų, kurie sudėjus sveria apie 2–4 kg! Visos šios bakterijos ne tik palaiko normalią žarnyno funkciją, bet ir šalina toksinus, padeda įsisavinti ir gaminti vitaminus bei yra svarbi imuninės sistemos dalis. Nagrinėjant žarnyno mikrofloros temą, dažnai matomi ir keli terminai: probiotikai, sporabiotikai bei prebiotikai – išsiaiškinkime, kas tai yra.

Kaip jau buvo minėta, žmogaus žarnyne gyvena milijardai bakterijų, kurių visuma sudaro mikroflorą. Bakterijų organizme yra daugiau nei ląstelių ir jos saugo net šimtą kartų daugiau genetinės informacijos nei ląstelės. Žarnyno mikroflora yra tokia svarbi organizmo dalis, jog neretai vadinama atskiru žmogaus organu.

Mikrofloros sudėtis priklauso nuo to, kur žmogus gyvena, ką valgo, ar yra fiziškai aktyvus. Daugiausiai bakterijų aptinkama storajame žarnyne, stemplėje ir burnoje. Jos skirstomos į gerąsias ir blogąsias. Gerosios bakterijos nesukelia ligų, bet atvirkščiai – minta arba skaido nesuvirškintais maisto likučiais, saugo žarnyną nuo blogųjų bakterijų, sintetina vitaminus ir t. t. Blogosios bakterijos maitinasi žmogaus audiniais, taip kenkdamos organizmui.

Be gerųjų ir blogųjų bakterijų kiekvieno žmogaus žarnyne yra tik jo mikrofloroje gyvenančių unikalių bakterijų, neaptinkamų niekur kitur. Tad kiekvieno žmogaus mikroflora yra tarsi piršto antspaudas – unikali ir nepakartojama.

Siekiant, kad žarnyno mikroflora tinkamai atliktų savo darbą, būtina užtikrinti įvairią ir subalansuotą mitybą. Profilaktiškai ar norint atstatyti bakterijų pusiausvyrą žarnyne, gerųjų bakterijų būtina vartoti maisto papildų pavidalu.

Graikų kalba žodis „probiotikas“ reiškia

„gyvenimui“. Ir taip yra iš tikrųjų.

PROBiotikai – tai naudingosios bakterijos, priklausančios natūraliai žmogaus žarnyno mikrobiotai ir darančios teigiamą poveikį žmogaus sveikatai.

Sveikame žmogaus organizme egzistuoja ir sugyvena trilijonai skirtingų mikrobų. Virškinimo trakte yra beveik 60 % visų naudingų ir patogeninių bakterijų. Idealus santykis gerųjų bakterijų 95 proc., kitų 5 proc.

Kas yra sporabiotikai?

Sporabiotikai (sporebiotics), kaip ir probiotikai, yra gerosios bakterijos, bet kilusios iš kitos šeimos – Bacillus. Šiai šeimai priklauso Bacillus CoagulansBacillus SubtilisBacillus LicheniformisBacillus Indicus ir Bacillus Clausii gerosios bakterijos. Jos turi unikalią savybę – patekusios į nepalankią aplinką (pavyzdžiui, rūgštį, druskas), užsidaro sporoje, t. y. pasidengia natūraliu apvalkalu ir tarsi apsiginklavusios šarvais apsaugo bakterijų branduolius nuo neigiamo aplinkos poveikio, o pasiekusios maistingą aplinką – vėl atsidaro. Dėl šios savybės kilo pavadinimas sporabiotikai (sporebiotics): spore + biotics – probiotikai, formuojantys sporas.

Sporabiotikai atsparūs ne tik druskoms ar rūgštims, bet ir aukštai temperatūrai, UV spinduliams. Savybė sudaryti sporas leidžia Bacillus šeimos bakterijoms sveikoms „nukeliauti“ per visą virškinimo sistemą iki pat galutinio tikslo – žarnyno.

Sporabiotikų galima rasti maiste, pavyzdžiui, japonų tradiciniame patiekale „Natto“. Tai fermentuotas patiekalas iš sojos pupelių

 

 

Probiotikai ir prebiotikai: kuo skiriasi?

Prebiotikai yra skaidulų rūšys, kurių nevirškina žmogaus organizmas. Jie yra maistas probiotikams – mažiems ir gyviems mikroorganizmams, įskaitant bakterijas ir mieles.

Probiotikai yra naudingos bakterijos, o prebiotikai yra šių bakterijų maistas.

Tiek probiotikai, tiek prebiotikai yra svarbūs žmogaus sveikatai. Tačiau jie atlieka skirtingas funkcijas:

Probiotikai. Tai yra gyvosios bakterijos, randamos tam tikruose maisto produktuose ar papilduose. Jie teikia daug skirtingos naudos sveikatai;

Prebiotikai. Tai yra angliavandenių (skaidulų) rūšys, kurių nevirškina žmogaus organizmas. Žarnyno bakterijos maitinasi šiomis skaidulomis.

Žarnyno bakterijos, kartu vadinamos žarnyno flora arba žarnyno mikrobiota, atlieka daug svarbių organizmo funkcijų.

PROBIOTIKŲ NAUDA

Probiotikai (gerosios žarnyno bakterijos) virškinamajame trakte padeda saugoti organizmą nuo kenksmingų bakterijų ir grybelių.

Įvairūs tyrimai patvirtina, kad gerosios bakterijos padeda funkcionuoti imuninei sistemai, yra naudingos virškinimui ir virškinamojo trakto sveikatai.

Gerosios bakterijos formuoja vitaminą K ir trumpos grandinės riebalų rūgštis. Trumpos grandinės riebalų rūgštys yra pagrindinė maistinė medžiaga žarnyną dengiančioms ląstelėms. Jos sukuria stipresnį žarnyno barjerą, kuris padeda apsisaugoti nuo kenksmingų medžiagų, tokių kaip virusai ir bakterijos. Tai taip pat gali padėti sumažinti uždegimus.

Kas yra prebiotikai?

Prebiotikai yra nevirškinami angliavandeniai, kurie maitina gerąsias bakterijas, gyvenančias mūsų organizme. Kitaip tariant, šis gerųjų bakterijų maistas padeda joms greičiau prisitaikyti organizme, klestėti ir neleisti išsikeroti blogosioms bakterijoms. Prebiotikų galime gauti ir su kai kuriais maisto produktais: bananais, šparagais, smidrais ar česnakais.

Pirmą kartą prebiotikų sąvoka buvo paminėta Gibsono ir Roberfroido mokslinėje publikacijoje 1995 metais, o vėl peržiūrėta ir atnaujinta 2016 metais. Tai pakankamai naujas terminas.

Unikalus OM-X® ekstraktas gaminamas natūralios fermentacijos būdu – kuomet sezoniškai surinkti įvairūs augalai fermentuojami kartu su probiotinėmis kultūromis.

Fermentacijos procesas atkartoja natūralius žmogaus virškinimo sistemos procesus: perdirbdamos ir virškindamos skaidulines medžiagas iš augalų, probiotinės bakterijos gamina įvairius komponentus (postbiotinius metabolitus): trumpos grandinės riebalų rūgštis, organines ir amino rūgštis, polifenolius ir pan.

Į fermentuoto augalinio ekstrakto OM-X® sudėtį įeina 15 skirtingų natūraliai Japonijos gamtoje užaugusių augalų, turtingų mikroelementais, mineralais ir vertingomis maistinėmis medžiagomis:

  • DARŽOVĖS – daržinis špinatas ir tamsusis kopūstas
  • VAISIAI ir UOGOS – slyvos, figos, raudonosios vaškuonės, kvapieji mandarinai, šilauogės, goji uogos
  • JŪRŽOLĖS ir DUMBLIAI – Hijiki, Laminaria, Undaria
  • GRYBAI – šiitake ir maitake grybai, braziliškas agarikas

 Ingredientų gausa ir įvairovė užtikrina, kad bus pasirūpinta maistu, tinkančiu skirtingoms bakterijų padermėms.

SUBRANDINTA GAMTOS. PATVIRTINTA MOKSLO.

Pakuotėje yra:

30 maišelių po 2,5 g | Grynasis kiekis: 75 g

 Sudedamosios dalys:

galakto-oligosacharidai, frukto-oligosacharidai, oligosacharidai (melasa), slyvos, figos, kvapieji mandarinai, raudonoji vaškuonė, daržinis špinatas, tamsusis kopūstas, valgomasis dantenis (šiitake grybai), kuokštiniai sėdžiai (maitake grybai), braziliškas agarikas, kininiai ožerškiai (goji uogos), rykštinė ir pietinė šilauogės, jūržolių (Hizikia fusiforme) lapai ir stiebai, dumblių (Undaria pinnatifida) lapai ir stiebai, dumblių (Laminaria japonica) lapai ir stiebai, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, gerosios bakterijos (B.breve M-16V, B.infantis M-63, B.longum BB536, B.lactis Bl-04®, L.acidophilus La-14®, L.brevis NBRC 3345, L.bulgaricus NBRC 13953, L.casei TO-A, L.fermentum NBRC 3071, L.helveticus NBRC 3809, L.plantarum TO-A), S.thermophilus NBRC 13957).

 Viename 2,5 g maišelyje yra:

750 mg galakto-oligosacharidų, 750 mg frukto-oligosacharidų, 551,12 mg oligosacharidų, 247,89 mg VAISIŲ (slyvos, figos, kvapieji mandarinai, raudonoji vaškuonė), 84,84 mg DARŽOVIŲ (daržinis špinatas, tamsusis kopūstas),  40,57 mg GRYBŲ (šiitake grybai, maitake grybai, braziliškas agarikas), 36,15 mg UOGŲ (goji uogos, šilauogės), 26,55 mg JŪRŽOLIŲ IR DUMBLIŲ ir 9 mg gerųjų bakterijų.

Vartojimas:

Suaugusiems ir vaikams nuo 1 metų amžiaus: po vieną maišelį vieną kartą per dieną, 3-7 kartus per savaitę (pagal individualų poreikį). Vaikams nuo 0 iki 1 metų – po 1/3 maišelio. Maišelio turinį išspausti tiesiai į burną ir nuryti. Galima užgerti vandeniu. Atidarius maišelį – suvartoti nedelsiant.

Tinka vartoti nėštumo ir žindymo metu.

Neviršyti nustatytos fermentuoto ekstrakto rekomenduojamos dozės. 

Maisto papildas (fermentuotas ekstraktas) neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas

Papildoma informacija
Prekės ženklas

Atsiliepimai (0)
0 atsiliepimai
0
0
0
0
0

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.